Корзина
29 отзывов
+380953831525
Контакты
Юридическая компания «ЮР-ИНВЕСТ»
Наличие документов
Знак Наличие документов означает, что компания загрузила свидетельство о государственной регистрации для подтверждения своего юридического статуса компании или физического лица-предпринимателя.
+38095383-15-25
+38063943-31-25
+38044338-03-25
Сергей Витальевич Талалаев
УкраинаКиевул. Антоновича, 172, офис 111803150
seregatalalaev
Карта

Порядок отримання посвідки на постійне місце проживання (ПМП) в Україні

Порядок отримання посвідки на постійне місце проживання (ПМП) в Україні

Іноземцю, особі без громадянства, яка виявили бажання отримати Посвідку на постійне місце проживання (ПМП) в Україні слід розуміти всю процедуру її оформлення. Будьте обережні, на сьогоднішній день набирають обертів афери з підробленими документами,

Посвідка на постійне місце проживання в Україні – документ, який підтверджує право іноземця, особи без громадянства (особи які іммігрували в Україну на постійне місце проживання або після припинення громадянства України залишилась постійно проживати на її території) на постійне проживання в країні.

Етапи отримання ПМП:

1.Підготовка необхідних документів.

Посвідка видається на підставі дозволу на імміграцію, який надається для певних категорії громадян, відповідно до ЗУ «Про імміграцію». Як правило, дозвіл на імміграцію оформлюється одночасно з Посвідкою. Однак, якщо особа постійно проживає за межами України, для в’їзду необхідно спочатку отримати дозвіл на імміграцію. Після чого дипломатичне представництво або консульська установа України за її зверненням оформляє імміграційну візу, яка дійсна протягом 1-го року з дня її оформлення.

Зокрема, в межах квоти імміграції надається КМУ:

1) діячам науки та культури;

2) висококваліфікованим спеціалістам і робітникам, яких гостро потребує економіка України;

3) особам, які інвестували в економіку України не менше 100 тисяч доларів США;

4) повнорідні брати чи сестри, дід чи баба, онук чи внучка громадян України;

5) особи, які раніше були громадянами України;

6) батькам, чоловікам (дружинам) іммігранта та його неповнолітнім дітям;

8) особам, які безперервно проживали протягом 3-рьох років з дня встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, на території України.

Дозвіл поза квотою надається:

1) одному з подружжя, який перебуває у шлюбі понад 2 роки, є громадянином України, дітям і батькам громадян України;

2) особам які перебувають під опікую чи піклуванням або піклувальникам, опікунам громадянам України;

3) особам, які мають право на набуття громадянства України за територіальним походженням;

4) особам, імміграція яких становить державний інтерес для України;

5) закордонним українцям, подружжям закордонних українців, їх дітям у разі їх спільного в'їзду та перебування на території України.

2.Звернення до ДМС та видача ПМП.

Далі, протягом дії дозволу на імміграцію (1 рік), іноземець або особа без громадянства звертається до органів ДМС за місцем проживання та подає необхідні документи:

•    Заява на отримання ПМП;

•    Паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства, та його копія;

•    Засвідчений переклад українською мовою паспортний документ іноземця або документу, що посвідчує особу без громадянства;

•    Копія рішення про надання дозволу на імміграцію;

•    Квитанція про сплату держ.мита;

•    Квитанція про сплату послуги;

•    4 фото розміром 3.5х4.5;

•    Копія довідки про присвоєння індикаційного номера.

За дану послугу, Ви сплачуєте – 52 грн.49 коп., та Держ.мито – 85 грн.

Від сплати Держ.мита звільняються:

•    Постраждалі внаслідок ЧАЕС 1 та 2 категорії;

•    Інваліди ВВ війни та сім’ї воїнів, які загинули чи пропали безвісти і прирівняні до них особи;

•    Інваліди I, II групи.

Протягом 7-ми днів начальником ДМС приймається рішення про видачу або відмову у видачі Посвідки.

Переваги отримання ПМП:

•    Видається при досягненні 16-ти річного віку, при виняткових випадках до 16-ти річного віку за наявності нотаріально засвідченої згоди обох батьків;

•    Не потрібно отримувати дозвіл на працевлаштування в Україні;

•    Термін дії не обмежений;

•    Безперешкодний в’їзд на територію України без візи;

•    Не обмежений термін перебування при короткостроковому перебуванні на території України (90 днів з 180 з дати першого в’їзду);

•    Позбавляє від витрат передбачених для осіб, які в’їжджають на територію України (медична страховка, консульський збір, тощо);

•    Підлягає обміну лише при досягненні 25-ти або 45-ти річного віку.

Отже, отримання Посвідки є нешвидкою та трудомісткою процедурою. Юристи компанії «ЮР-ІНВЕСТ» допоможуть зберегти Ваш дорогоцінний час та допоможуть абсолютно законно отримати Посвідку на постійне місце проживання в Україні.

facebook twitter

Помічник юриста Нітковець Наталія

Предыдущие статьи